Zwemlessen van Born2Swim

Zwemschool Born 2 Swim werkt op een professionele en kleinschalige manier. Dus geen groot vol bad met veel groepen naast elkaar, maar liever met kleinere groepjes in een overzichtelijke situatie.

“In het water vallen gebeurt meestal met kleding aan”

Het eerste doel van leren zwemmen, is overleven in water!

En daarom zijn wij aangesloten bij Zwem Onderwijs Nederland (ZON) de bond die als zwemdiploma het Survival ABC uitreikt. Kinderen leren naast technisch goed zwemmen, ook al vroeg in de opleiding zich te redden in vervelende situaties in het water, én een vriendje of vriendinnetje te helpen vanaf de kant en in het water. Hierdoor is uw kind eerder veilig!

Wat de meeste geruchten zijn over ZON diploma’s is dat er dan niet wordt gelet op techniek, maar alleen op de zelfredzaamheid. Dit is absoluut NIET het geval bij Zwemschool Born 2 Swim! Wij vinden techniek minstens zo belangrijk als zelfredzaamheid en streven dan ook naar perfectie binnen het vermogen van ieder kind op zich!

Kinderen die op zwemles zitten, maar ook kinderen in het algemeen denken vaak dat ze al kunnen zwemmen. In het water vallen gebeurt in dit waterrijke land in een oogwenk. Daarom vinden wij het belangrijk dat een kind al vroeg leert hoe hij / zij zelf er voor kan zorgen dat hij / zij niet verdrinkt / om hulp kan roepen / zelfstandig bij de kant kan komen.

Wij beginnen met het aanleren van drijven, de enkelvoudige rugslag en de rugcrawl benen. Zodra een kind veiligheid onder de knie heeft, breiden de zwemslagen uit. Zodra dit technisch goed gaat, komen de andere aspecten erbij, zoals duiken en afstand zwemmen.
Rond les 6 zwemt uw kind al voor het eerst met kleding aan, dit is vanaf dan ook elke week het geval! Wij oefenen dus veel met kleding aan!

Tijdens de zwemlessen van uw zoon of dochter kunt u in de horeca een kopje koffie/thee drinken o.i.d, uiteraard bent u niet verplicht te blijven. U kunt ook rustig even een paar boodschappen doen of even naar huis gaan. Indien u liever bij de zwemles aanwezig blijft kan dat ook, maar dan wel in overleg en wanneer uw kind niet te afgeleid raakt hierdoor.

Waarom Zwemschool Born2Swim?

√ Kleine groepjes

√ Mogelijkheid 1:1 les

√ Altijd een vaste zweminstructeur

√ Ook zwemles voor medische kinderen

Waarom Zwemschool Born2Swim